Tuesday, June 24, 2014

Kebaikan Collagen


 
 Tv 1 pagi ni
Rancangan feminin..

Bertajuk TUA SEBELUM USIA

DARI : Dr.syed ayob syed mustafar

Beliau menekankan..kalau nak pilih kolagen untuk cantik masalah penuaan.

BELIAU SARANKAN KOLAGEN TERBAIK ADALAH BERASASKAN IKAN.


Apakah kolagen?
Kolagen adalah struktur protein yang bertindak sebagai pelekat antara sel. 75% dari kulit kita terdiri daripada kolagen.

Perlukah kolagen?
Ya, kerana kolagen dalam badan semakin berkurang, dan seiring dengan itu nutrisi yang menjaga kolagen yakni antioksidan juga semakin diperlukan oleh tubuh.
Kolagen adalah serat protein yang paling banyak terdapat dalam badan manusia. Ia didapati dengan banyak pada kulit, tulang rawan, tisu2 dan dalam kuku serta rambut. Fungsi kolagen ialah sebagai penyokong tubuh kita. Paras kolagen menyerlahkan rupa yang sihat dan susuk tubuh yang terampil.
Kolagen semakin berkurangan selari dengan usia. Ia juga berkait dengan nutrisi yang diperlukan oleh kolagen yakni antioksidan. Jadi tidak hairan kekurangan vitamin C menyebabkan kulit kelihatan kering berkedut dan luka lambat bercantum.
Secara amnya, kolagen juga memainkan peranan dalam kesihatan tendon. Kehilangan kolagen menjejaskan kesihatan tulang dan sendi.
Kesan kekurangan kolagen menampakkan kesan penuaan terutama pada kulit dan wajah.

Antaranya ialah:
 • Kedutan, pori2 terbuka dan garis halus kelihatan.
 • Kulit kering dan mengelupas
 • Kulit semakin kurang keanjalan
 • Kulit menjadi kasar
 • Rambut menipis dan gugur
 • Pigmentasi
 • Payudara tidak tegang dan anjal lagi
 • Mata rasa kering
Mengapa Shaklee Collagen Powder adalah produk kolagen terbaik?
Ia terdiri daripada Shaklee RSS (red snapper scale) atau pun dipanggail sebagai sisik ikan merah. Kajian telah membuktikan bahawa Shaklee Collagen Powder terbukti dapat memperbaiki tekstur kulit wajah serta menghilangkan kedutan. Hanya selepas penggunaan selama 8 minggu sahaja, kulit menjadi lebih baik, anjal, gebu dan cantik!
Terdapat banyak jenis produk kolagen dipasaran sekarang kan? Istimewanya Shaklee Collagen Powder dihasilkan dengan gabungan 7 ramuan yang aktif untuk meningkatkan keberkesanan kolagen iaitu ekstrak biji benih Camelia Japonica, ekstrak Pfaffia, kolagen ikan, ekstrak kerang-kerangan, Lactobacillus Acidophilus, vitamin C dan vitamin B.
Dan formula Shaklee memilih kolagen dari sisik ikan merah. Ikan merah hidup secara bebas dalam lautan sedalam 5000m. Adalah sukar bagi ikan biasa untuk hidup di bawah keadaan lautan yang bertekanan tinggi.

Kenapa Shaklee menggunakan ikan merah sebagai formula istimewanya? 
Kerana ikan merah boleh menahan tekanan sehingga 20paun, bertelur dan hidup dengan bebas di dalam lautan dalam. Menjadikan ia sumber kolagen yang sangat lasak.
 • Sangat lasak dan elastik
 • Kepaduan sel yang sangat tinggi
 • Tinggi kapasiti dalam mengekalkan kelembapan
 • Jisim molekul yang sangat rendah untuk penyerapan unggul

* Testi Collagen Powder Shaklee


Sebarang pertanyaan boleh terus hubungi saya (Neng)    
SMS / CALL / WHATSAPP : +6 0111 673 1847

No comments:

Post a Comment

Untuk sebarang oder / pertanyaan boleh

✉ email di : aneng.hitchies@gmail.com
✉ PM di : www.facebook.com/anenghitchies
✉ Whatsapp : 0111 673 1847

Harap maklum :)